Examentraining voor VMBO, HAVO en VWO vanaf €99

Bekijk alle examentrainingen op jouw schoolniveau

Examentraining Maatschappijwetenschappen

examentraining maatschappijwetenschappenDe examentraining maatschappijwetenschappen geven we op HAVO-niveau.

 
Herhalen en oefenen
De examencursus maatschappijwetenschappen (of maatschappijleer) bestaat uit verschillende blokken. In deze blokken zal de relevante uitleg gegeven worden over de specifieke examenonderwerpen van maatschappijwetenschappen. Bij vakken als maatschappijwetenschappen is het fijn de examenstof nog een keer te herhalen. Vooral de onderdelen omtrent politieke besluitvorming voelen vaak wat ingewikkeld, maar met wat extra uitleg wordt ook dit onderdeel vaak een stuk duidelijker. Na elke uitleg ga je aan de slag met vragen over het besproken onderwerp om te kijken of de stof duidelijk is. Die vragen staan in het lesprogramma dat je krijgt.
De tijdsduur van ieder blok is afhankelijk van het onderwerp. Je hebt meerdere keren een pauze tussendoor, zodat de stof beter kan bezinken en je even wat kunt eten of drinken.

 
Genoeg tijd voor jouw vragen
Natuurlijk zullen we de moeilijkheden en valkuilen van het eindexamen maatschappijwetenschappen bespreken, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je de examenvragen moet aanpakken. De rest van de dag is er ruimte om te oefenen met de onderdelen die jij het lastigst vindt en waar wij je mee kunnen helpen.

 
Zijn jouw vragen beantwoord?
Voor je weggaat checken we of de vraag waar je mee kwam is beantwoord, zodat iedereen met een zeker gevoel zijn of haar examens in kan gaan.

 

Hieronder staat het dagprogramma van maatschappijwetenschappen HAVO:

Blok 1: Introductie en kennismaking
Blok 2: Vaardigheden
Blok 3: Politieke besluitvorming I
Blok 4: Politieke besluitvorming II
Blok 5: Massamedia
Blok 6: Criminaliteit en rechtsstaat
Blok 7: Afsluiting

Schrijf je in voor Maatschappijleer HAVO