Examentraining voor VMBO, HAVO en VWO vanaf €99

Bekijk alle examentrainingen op jouw schoolniveau

Examentraining Scheikunde

examentraining scheikundeDe examentraining scheikunde geven we op HAVO en VWO niveau.

 

Inhoud examentraining scheikunde

Tijdens de eindexamentraining scheikunde behandelen we eerst uitgebreid de stof die je moet kennen voor het examen per onderwerp, gaan we dieper in op de valkuilen en zullen we veel oefenen met het maken van examenvragen. Doordat we kleine groepen hanteren (maximaal 5 leerlingen per trainer) is er altijd voldoende ruimte om jouw vragen te kunnen stellen.

Zo weet je zeker dat je na de training een keer hebt geoefend met alle begrippen en heb je een duidelijk overzicht van wat er van je verwacht wordt tijdens een eindexamen scheikunde.
Hieronder leggen we nog wat uitgebreider uit hoe de examentraining eruit ziet.

 
Herhalen en oefenen
We behandelen de stof in verschillende blokken waarbij we steeds per blok gestructureerd uitleggen en vervolgens oefenen met de stof. De opgaven waarmee we oefenen zijn allemaal oude examenopgaven en dus erg representatief voor jouw aanstaande eindexamen. Opgaven die als lastig beschouwd worden, proberen we klassikaal te behandelen en tot in de puntjes uit te werken zodat je met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Daarnaast werken we ook met ‘inleveropgaven’, dit zijn opgaven die je in een bepaald tijdsinterval maakt en worden nagekeken door de docenten. Op deze manier krijg je ook inzicht in hoe het examen wordt nagekeken en hoe je makkelijk zoveel mogelijk punten kunt behalen. Daarnaast proberen we op deze manier ook het eindexamengevoel na te bootsen zodat je ook daarop voorbereid bent. Deze inleveropgaven staan ook uitgebreid uitgewerkt in het opgavenboekje zodat je ze thuis ook nog rustig kan doorkijken.

Onderaan deze pagina kun je de precieze blokken vinden voor scheikunde HAVO en VWO.

 
Stappenplannen en tips & trucs
Tijdens de examentraining scheikunde besteden we ook aandacht aan hoe je op een slimme manier de meeste punten kunt halen voor een examenvraag. Neem als voorbeeld zuur-base vragen. Daarbij krijg je bijna altijd automatisch punten als je de pH omrekent naar de concentratie base of zuur of juist de concentratie base of zuur omrekent naar pH. Dat helpt je al om voor een vraag in ieder geval een punt binnen te halen. Zo zijn er meer stappenplannen en tips en trucs die we met je delen tijdens de training om het maximale uit je examen te halen.

 
Veel persoonlijke aandacht
Doordat er 1 trainer per 5 leerlingen is, is er voldoende tijd om jouw vragen te stellen over onderdelen die jij lastig vindt. Op die manier heb je én alle stof nog een keer tot je genomen, heb je ermee geoefend en heb je al je vragen kunnen stellen. Die combinatie zorgt ervoor dat je met de juiste kennis en genoeg zelfvertrouwen straks het examen scheikunde kunt gaan maken.

 

Schrijf je in:

Scheikunde HAVO

 
Scheikunde VWO

 

Trainingsprogramma’s van examentraining scheikunde per niveau:

 

Programma examencursus scheikunde HAVO

Blok 1 Stoffen en materialen
Blok 2 Reacties en rekenen
Blok 3 Chemische processen
Blok 4 Chemische Industrie
Blok 5 Koolstofchemie
Blok 6 Chemie en Leven

 

 

Programma examencursus scheikunde VWO

Blok 1 Stoffen en materialen
Blok 2 Reacties en rekenen
Blok 3 Redox
Blok 4 Zuren en Basen
Blok 5 Koolstofchemie
Blok 6 Chemie en Innovatie
Blok 7 Biochemie