Examentraining voor VMBO, HAVO en VWO vanaf €99

Bekijk alle examentrainingen op jouw schoolniveau

Examentraining Wiskunde B

Examentraining Wiskunde BDe eindexamentraining wiskunde B geven we op HAVO en VWO niveau.

 

Inhoud Examentraining wiskunde B

De examentraining wiskunde B VWO bestaat uit verschillende blokken en je hebt meerdere keren een pauze tussendoor. We beginnen de dag met een kennismaking om elkaar beter te leren kennen en om te kijken welke onderwerpen jij lastig vindt. De trainers kunnen aan de hand hiervan de klassikale uitleg aanpassen zodat iedereen er wat aan heeft, maar ook om later in de training iedereen gepaste individuele aandacht te kunnen geven.

 
Oefenen en individuele aandacht
In de examentraining behandelen de onderwerpen die je moet kennen bloksgewijs. Na ieder onderwerp gaan we oefenen met de stof, zodat je meteen kunt kijken of alles duidelijk is. Ook geven we je een aantal algemene tips en trucs die je helpen examenvragen te doorgronden en een goed antwoord te formuleren. Doordat we werken in kleine groepjes heb je tijdens de training alle vrijheid om vragen te stellen als je vastloopt.
De trainers zullen tijdens het maken van de opgaven ook met alle leerlingen meekijken om te controleren of dat ze de uitwerking correct hebben uitgeschreven. Veel leerlingen verliezen namelijk punten op hun notatie, en dat zullen wij proberen te voorkomen tijdens de training.

 
Geen examentraining is hetzelfde
Hoewel alle trainingen dezelfde opzet hebben, zullen we altijd proberen om alle leerlingen een training te geven die het beste bij hen past. Dus of je nou heel veel moeite hebt met goniometrie, of dat je niet goed overweg kunt met logaritmische vergelijkingen: zolang je het laat weten aan de trainers zullen we extra veel oefenen met het onderwerp waar dat jij behoefte aan hebt. Kom dus goed voorbereid aan op de training zodat we er een nuttige dag van kunnen maken!

 
Tips, trucs en stappenplannen
Tijdens de examentraining wiskunde b zullen we werken aan het stapsgewijs oplossen van examenvragen. Je leert dan om af te komen van de “ik-snap-het-niet”-mentaliteit en om concreet te stellen wat je niet snapt. Aan het eind van de training kun je zelf stappenplannen opstellen om vragen van begin tot eind te kunnen maken.

 

Schrijf je in:

Wiskunde B HAVO

Wiskunde B VWO

 

Hieronder staan de trainingsprogramma’s van Wiskunde B per niveau:

 

Examencursus Wiskunde B HAVO

Blok 1 Kennismaking en inleiding
Blok 2 Algebraïsche vaardigheden en functies
Blok 3 Differentiëren
Blok 4 Goniometrie
Blok 5 Meetkunde
Blok 6 Cirkels en lijnen
Blok 7 Exponentiële functies

Trainingen Wiskunde B HAVO

 

Examencursus Wiskunde B VWO

Blok 1 Kennismaking en inleiding
Blok 2 Algebraïsche vaardigheden en functies
Blok 3 Differentiëren en integreren
Blok 4 Goniometrie
Blok 5 Meetkunde
Blok 6 Exponentiële en logaritmische functies

Trainingen Wiskunde B VWO